Waarom dinner dates goed zijn voor je relatie

07-04 / Gezellig

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat het avondeten, één van mijn favoriete momenten van de dag is. Het is het moment om te ontspannen, de dag door te nemen en te genieten van een goede maaltijd. Het liefst in goed gezelschap! Bij deze een lijstje met redenen waarom jullie vanavond nog op pad moeten samen:

Je kunt de ander verwennen. Een bijzonder restaurantje uit kiezen, een goede wijn bestellen en achteraf de rekening oppakken is een goede manier om jouw partner even welverdiend in de watten te leggen.

Mensen die geld uitgeven aan ervaringen zijn gelukkiger dan mensen die geld uitgeven aan spullen. Natuurlijk hangt er (afhankelijk van waar je naartoe gaat) altijd wel een prijskaartje aan een etentje. Maar onderschat niet dat mensen die geld uitgeven aan ervaringen, zoals een fijne avond uit samen, gelukkiger zijn dan mensen die geld uitgeven aan nieuwe spullen.

Het is iets fijns om naar uit te kijken. Zit je er na de lunch even helemaal doorheen op je werk? De gedachte dat je die avond een dinner date hebt met je geliefde sleept je er wel doorheen!

Jullie zien elkaar weer eens in een andere setting. Ook al besluiten jullie samen naar de Chinees om de hoek te gaan, je ziet elkaar toch even in een andere setting dan jullie eigen keuken, eet- of woonkamer. Je oogt valt niet op de afwas op het aanrecht of die muur die ein-de-lijk eens geschild moet worden, maar alleen op de tacky gouden ornamenten van het restaurant.

Het geeft je een excuus om je weer eens mooi aan te kleden voor elkaar. Zodra je thuis komt gaat je haar in een hoge knot op je hoofd, trek je die hakken uit en schiet je in een joggingsbroek. Niets mis mee, maar het is ook goed voor je relatie om je af en toe weer eens voor elkaar op te doffen. Dat hoeft geen gala-kleding te zijn, probeer juist dat ene overhemd aan te doen waar zij zo van houdt of dat jurkje waar hij dol op is. Wedden dat de avond thuis nog een spannende afloop krijgt…

Je kunt samen nieuwe dingen proberen. Samen nieuwe ervaringen op doen, of het nu een nieuw restaurant, een speciaal biertje of een nieuw gerecht is, is één van de leukste dingen die er is. Het delen van (leuke) ervaringen versterkt jullie relatie namelijk alleen maar.

Er hoeft achteraf niet worden schoongemaakt. Na een heerlijk etentje – met misschien één of twee wijntjes teveel – hoeven jullie thuis alleen maar oog voor elkaar te hebben en je mooi niet druk te maken over de rommel in de keuken. Op naar de slaapkamer (of de bank, douche, eettafel…)

Het brengt jullie terug naar vroeger. Weet je nog, jullie eerste date? Genieten van elkaars gezelschap, voetje vrijen onder tafel, giechelen om de ober of andere koppels in het restaurant: een dinner date brengt vanzelf romantische gevoelens van vroeger terug.

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top