7 Redenen waarom ouder worden leuk is

08-09 / Leuk

Als je ouder wordt, ga je minder soepel bewegen, herstel je moeilijker van een val, een griep of een wijntje te veel, je krijgt rimpels. Maar treur niet, er zijn ook heel veel voordelen aan ouder worden. Zeven redenen waarom ouder worden leuk is.

  1. Je wordt gelukkiger. Als je jong bent en als je oud(er) bent, ben je op je gelukkigst. De gelukscurve heeft een zogenaamde U-vorm: hoog aan het begin en aan het einde. Het dieptepunt van onze gelukscurve ligt statistisch rond het 46ste levensjaar, daarna wordt het alleen maar beter.
  2. Je hebt meer plezier in seks. Je hebt het weliswaar minder dan jongeren, maar de kwaliteit van de vrijpartijen stijgt. Ook voor seks geldt: het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit.
  3. Je hebt tijd om te genieten. De kinderen zijn de deur uit, je werkt minder (of niet meer) en je hoeft niet meer zo nodig van alles van jezelf. Dit geeft je meer tijd om te genieten.
  4. Je wordt slimmer. Jongeren zijn dan wel sneller dan ouderen, ook in het denken, maar wijsheid komt met de jaren en dat is echt zo. Uit onderzoek blijkt dat ouderen beter zijn in het oplossen van problemen en vraagstukken dan jongeren als er maar geen tijdsdruk op zit. Hun hoofd zit zo vol kennis dat het nou eenmaal wat langer duurt voor het juiste antwoord gevonden is.
  5. Je hebt meer rust. Als je ouder wordt, ben je minder gejaagd. Je energie is ook eerder op, maar dat is helemaal niet zo erg. Je hoeft niet meer zo nodig jong, snel en wild te zijn en hebt nu de rust om stil te staan en te relativeren.
  6. Je hebt kennis en ervaring te bieden aan anderen. Als oudere ben je verre van nutteloos voor de maatschappij, ook al werk je misschien niet meer. Je bent een bron van kennis en ervaring die je door kunt geven aan de volgende generatie.
  7. Je hebt tijd voor anderen. Waar je vroeger vooral met jezelf bezig was (carrière, kinderen, financiën), heb je nu veel meer tijd voor anderen. Een dagje weg, wandelingen maken, theaters bezoeken, je hebt er nu steeds meer tijd voor.

Bron

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top