Wasmachines die sokken eten (lifehack)

08-12 / Leuk

Dit gebeurt mij zo vaak: ik weet zeker dat ik van een paar sokken twee exemplaren in de wasmachine heb gedaan, maar bij het ophangen, vind ik er nog maar eentje. Soms vind ik ze terug in het beddengoed, maar meestal zijn ze simpelweg verdwenen.

Bij de sokken van mijn dochter gebeurt dit nog vaker dan bij onze eigen sokken. Irritant en ook een tikje mysterieus. Onze wasmachine zou toch niet echt onze sokken op eten?

Sokkenhonger

Nu we een tweede kindje verwachten en er dus nog meer kleine sokjes gewassen moeten worden, wil ik toch wel graag weten wat mijn wasmachine met al die sokken doet en hoe ik ze terug kan krijgen.

Enig speurwerk levert het volgende op: de sokken (en ander klein wasgoed) verdwijnen tussen de rubberen rand en de trommel! Daar blijkt een holte te zitten waar je wasmachine je wasgoed rustig ‘verteert’ in een mengsel van water en wasmiddel. Na verloop van tijd is van je sokken niks meer over dan wat vezels en pulvers en zijn ze dus volledig ‘opgegeten’.

>> Lees ook: 5 x Populaire schoonmaaktips van Pinterest

Het is dus geen fabeltje en het ligt eigenlijk ook niet aan je waskunsten: wasmachines hebben blijkbaar een ongeremde sokkenhonger. En het verklaart ook waarom juist die kleine babysokjes het vaakst verdwijnen (en die van mijn vriend het minste). Hoe kleiner het item, hoe makkelijker het in die rand verdwijnt natuurlijk.

Oplossing

Gelukkig biedt het wereldwijde web ook een oplossing voor het probleem van de verdwijnende sokken. Deze is even simpel als doeltreffend: gebruik waszakjes. Ik had het bijna zelf kunnen bedenken :-). BH’s was ik al in zo’n zakje, maar vanaf nu ga ik ook de sokken – en dan met name die hele kleine – in waszakjes wassen.

Nog een voordeel: het scheelt een hoop zoekwerk als je de sokken weer als paar bij elkaar wil brengen. En ze kunnen ook niet meer verdwijnen in dekbedden en kussenslopen.

>> Lees ook: 7 Geheimen van mensen die altijd een schoon huis hebben

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top