Rode wijn

Wij worden er blij van: nieuws over de goede eigenschappen van rode wijn!

10-03 / Goed

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar wetenschappers hebben aangetoond dat het drinken van twee glazen rode wijn in de avond helpt om een gezond gewicht te houden. Aan rode wijn werden al meer gezondheidsclaims toegewezen, maar in dat rijtje kan nu ook worden toegevoegd dat wijn drinken helpt bij een gezond gewicht. Hoe zit dat? En waarom juist ’s avonds?

Onderzoekers aan de Washington State University hebben aangetoond dat resveratrol, een stofje dat in rode wijn zit, helpt bij het omzetten van wit vet, dat je lichaam niet kan afbreken, naar wel afbreekbaar bruin vet. Ook wetenschappers aan de Harvard Universiteit toonden een verband aan tussen het drinken van wijn en het voorkomen van obese. Zij onderzochten 20.000 vrouwen en constateerden dat de (matige) wijndrinkers 70% minder kans hadden op overgewicht dan de vrouwen die geen wijn dronken.

Waarom je de rode wijn het beste ’s avonds drinkt als je op gewicht wil blijven? Wijn zorgt ervoor dat je minder trek hebt, waardoor het late night snacken tegengaat. Althans: dat zeggen de onderzoekers. Ik lust – ook ’s avonds – toch wel graag een kaasje of worstje bij mijn wijn :-).

Dat je ook blauwe bessen, aardbeien of druiven kunt eten om aan dat magische stofje te komen waarmee je slecht vet omzet in goed vet, melden we voor de volledigheid ook nog even. Maar dat hoef jij er natuurlijk niet bij te vertellen als je uitlegt dat je juist afvalt door die twee glaasjes wijn ’s avonds. Proost!

Bron

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top