Yoga leek me wel wat

Yoga leek me wel wat

04-09 / Inspiratie

Zo’n twee jaar geleden had ik behoefte aan meer balans in mijn leven. Mijn hoofd zal constant vol met zorgen en ik wilde daar graag wat meer lucht in krijgen.

Yoga leek me wel wat.

Ik deed een aantal proeflessen bij een sportschool in de buurt maar het leek niet mijn ding. Ik snapte er echt he-le-maal niks van en bakte er nog minder van. Neerwaartse hond, cobra, sfinx en plank waren niet mijn kopje yogi tea zullen we maar zeggen.

Toch liet het me niet los. Hoe konden zoveel mensen zo enthousiast zijn over iets wat ik totaal niet pakte?

Ik ging er toch maar weer een keer voor zitten. Achter de computer dit keer; om eens te kijken of er online dan iets te vinden was. Ik kocht een simpele mat en ging weer aan de slag. Ik zocht maar wat op Youtube en keek of het me aanstond.

Keer op keer zag ik dezelfde dame voorbij komen, Adriene Mishler van het Youtube-kanaal Yoga with Adriene. In het begin ging ze me wat te snel maar ik ontdekte een video voor complete beginners. En na een paar keer oefenen was ik toch echt verkocht!

Sindsdien heb ik een betere mat gekocht en staat deze stijve plank nu bijna elke dag (o.a.) in plankhouding op de mat! Even tijd voor mezelf.

Ik zag op Instagram een quote voorbij komen die tegenwoordig echt helemaal op mij van toepassing is, wie had dat ooit gedacht…

Happy? Go to yoga.
Sad? Go to yoga.
Angry? Go to yoga.
In love? Go to yoga.
Lonely? Go to yoga.

Ik kan deze video dus echt van harte aanraden als je wilt beginnen met het ontdekken van yoga:

Wil jij ook gaan beginnen (of verder!) met yoga? Je uitrusting – van matjes tot ballen en outfits – kun je vinden op Bol.com.

Claudia
Laatste berichten van Claudia (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top