Ziekjes? Zo kom je evengoed fraai voor de dag

04-02 / Ontspannen

We zitten midden in het griepseizoen en de bacillen vliegen ons om de oren. Ben jij nog niet ziek geweest? Verstop je dan maar snel, want het lijkt alsof niemand er onder uit komt. Hallo dikke traanogen, snotneus en slechte huid. Voor veel mensen (dames) een reden om binnen te blijven, terwijl frisse lucht – zeker als je weer aan de beterende hand bent – , je goed zal doen. Met deze tips kom jij evengoed fris en fruitig voor de dag (ook al voel je je crap).

1. Blijf gehydrateerd (zowel van binnen als van buiten)
Het is algemeen bekend dat het goed is om iedere dag voldoende (water) te drinken. Maar zeker als je ziek bent, is goede hydratatie extra belangrijk. Zet een grote kan water of thee naast je en zorg dat deze helemaal op gaat. Voeg er wat geperste citroen aan toe, voor je extra shot vitamine C. Maar hydratatie van je huid is ook belangrijk. Een rijke moisturizer of crème gaat de droogheid van je huid tegen en zorgt dat je er direct weer wat vitaler uit ziet. Zorg ook dat je een goede vette lipbalm bij de hand hebt, tegen droge lippen en de droge plekjes rondom je neus van al dat snotteren en snuiten.

2. Bespaar niet op tissues
Ben je een dagje verkouden, dan volstaat een zakdoek, keukenpapier of toiletpapier best om je neus te snuiten. Maar zeker bij een langdurige verkoudheid is het belangrijk om goede, zachte tissues te hebben, die mogelijke irritaties aan je neus en de omliggende huid vermijden. Zo’n rode neus is niet alleen geen leuk gezicht, maar als je al ziek bent is een zere neus het laatste waar je zin in hebt.

3. Eerste hulp bij puffy ogen
Wallen en opgezwollen ogen horen helaas een beetje bij de griep. Je ontkomt er moeilijk aan, maar wat zou kunnen helpen is proberen met je hoofd op een extra kussen te slapen (zodat het vocht rondom je ogen wat weg kan trekken) of koude, natte theezakjes gedurende vijftien minuten op je ogen te leggen. Draag je toevallig oogcrème? Dan kun je deze even in de koelkast leggen voordat je hem opbrengt. De koude crème geeft je een fris gevoel en zal de wallen onder je ogen doen afnemen.

4. Glosje hier, glosje daar
Een mooie gekleurde lipstick zal je look direct opfleuren, maar pas wel op: als je al droge lippen hebt, maken sommige lipsticks dat alleen maar erger. En dat is geen fijn gezicht. Het is dus beter om te kiezen voor een lipgloss (met een licht kleurtje eventueel), eentje die verzorgend werkt het liefst.

5. Bronzer is je beste vriend
Een veegje bronzer op je gezicht kan een wereld van verschil maken als je zo bleek als een vaatdoek bent. Draag het natuurlijk met mate, maar een beetje bronzer op je wangen en op je voorhoofd zorgen ervoor dat je er een stuk minder ziek uitziet.

En dan nu: dik inpakken en even een frisse neus halen!

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top