Zo krijg je meer liefde in je leven

03-07 / Leuk

Love, love, love, love is all you need, zongen de Beatles al in 1967. Liefde geven en krijgen is voor de meeste van ons één van de belangrijkste dingen in ons leven. Het is één van de sterkste emoties die er is. Het kan ons pijn en verdriet doen, maar ook over the moon gelukkig maken.

Hoewel veel van ons zoeken naar romantische liefde, moet je niet vergeten dat liefde komt in verschillende vormen en omstandigheden. Meer liefde in je leven krijgen heeft meer voeten in aarde dan alleen wat simpele dating tips. Je moet er aan werken, naar op zoek gaan en ontdekken welke vormen van liefde jij kent. Bij deze een paar stappen in je zoektocht naar liefde.

  • Leer eerst van jezelf te houden
    Voordat jij jouw liefde kunt delen met anderen, moet je eerst oprecht van jezelf houden. En dat is een liefdesrelatie waar je best wat tijd in mag steken. Spendeer tijd met jezelf (hoe raar dat ook mag klinken) en doe iets waar jij echt van kunt genieten. Probeer na te gaan wat je leuk vindt aan jezelf, aan de persoon die jij nu op dit moment bent. Hoe meer jij van jezelf houdt, hoe meer positieve en liefdevolle gevoelens jij andere ook zult geven – en die liefde krijg jij vervolgens ook weer terug.
  • Probeer te achterhalen wat de liefde in de weg staat
    Misschien heb je het zelf niet door, maar het zou goed kunnen dat ook jij een soort muren om je heen hebt opgebouwd die jou ervan weer houden om liefde te geven en ontvangen. Misschien is je hart eens goed gebroken of is je vertrouwen geschaad en vind je het lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen naar andere mensen. Probeer eens voor jezelf na te gaan of jij misschien barrières hebt die de liefde in jouw leven in de weg staan. Als je die barrières kunt definiëren, lukt het je misschien ook om ze voor jezelf stapje voor stapje weg te nemen.
  • Geef om het geven
    Eén van de beste manieren om meer liefde in je leven te brengen, is om jouw tijd en energie te steken in degenen die dat nodig hebben. Meld je aan als vrijwilliger in jouw woonbuurt, bij de voetbal, het verzorgingstehuis of de dierenopvang, en je zult eindeloze mogelijkheden krijgen om jouw liefde te delen met degenen die dat nodig hebben.

fotocredits

Latest posts by Anna (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top